Streekmuseum De Meestoof

 

Altijd al eens willen weten hoe de mensen vroeger leefden en waar ze werkten? Hoe gingen de mensen vroeger eigenlijk gekleed in de Thoolse klederdracht? Werkten de wagenmaker, de timmerman en de smid samen? Hoe zag een schoolklas eruit in 1910? En hoe leerden de kinderen in die tijd? Streekmuseum De Meestoof geeft een mooi overzicht van het vroegere leven en de cultuur op de eilanden Tholen en Sint Philipsland.

In ons museum, gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Sint Annaland, worden de meekrap, Thoolse sieraden en klederdracht extra in het zonnetje gezet. De teelt van de meekrapwortel voor de wortelproductie en de winning van de natuurlijke rode kleurstof was namelijk lange tijd een belangrijke inkomstenbron op Tholen.

Verder vindt u een een ruimte waar de Zeeuwse sieraden, Zeeuwse mutsen en de pronkstukken (keramiek, glas, schilderijen, krijttekeningen en ontwerpen) uit de collectie Lanooy prachtig tot hun recht komen. 

Op ons terrein zijn enkele schuren aanwezig waarin onder andere een historisch schoolklasje gevestigd is. Verder is een Noorse watersnoodwoning uit Stavenisse op het terrein gebouwd. De woning is gered van de sloop en in 2003 in gedeeltes naar het museum getransporteerd en opgebouwd. De inrichting is geheel in de stijl van de jaren vijftig.

Openingstijden

Ons seizoen loopt van het Nationale Museumweekend in april t/m eind oktober.

 

Contact

Streekmuseum De Meestoof
Bierensstraat 6
4697 GE Sint-Annaland
tel: 0166-652901/ 06-22826192
e-mail: info@demeestoof.nl
Website: www.demeestoof.nl

Openingstijden

Dinsdag:
14.00 - 17.00 uur
Woensdag:
14.00 - 17.00 uur
Donderdag:
14.00 - 17.00 uur
Vrijdag:
14.00 - 17.00 uur
Zaterdag:
14.00 - 17.00 uur

 

Aanbieders

Leven & wonen

Eten & Drinken

Supermarkten

Mode & Beauty

Vervoer & Mobiliteit

Sport & Ontspanning

Bedrijven & Diensten

Zorg & Gemeenschap

Verenigingen & Instellingen

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven