Woensdag 8 mei 2019

ZRD plakt stickers om PD-afval beter te scheiden

De Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) plakt vanaf 13 mei stickers op de zakken voor verpakkingsafval om beter te kunnen recyclen. In de gemeente Tholen worden huishoudelijk plastic verpakkingen en drankkartons (PD) gezamenlijk ingezameld. Het komt regelmatig voor dat er meer dan alleen PD in de zak zit. Hierdoor kan de hele zak niet gerecycled worden.

Deze zakken worden vanaf 13 mei voorzien van een sticker. Hierop staat dat het afval niet is meegenomen, omdat er in de speciale PD-zak afval is aangetroffen dat er niet in mag, of dat de verkeerde zak is gebruikt.

Als het verpakkingsafval niet is meegenomen, is er materiaal in gevonden wat er niet in thuis hoort, of er is een  verkeerde zak gebruikt. Neem de zak mee terug naar binnen, haal het verkeerde afval eruit en biedt het de volgende ophaalronde in een nieuwe PD-zak weer aan. Het verkeerde afval kunt u via de daarvoor bestemde container opnieuw aanbieden.

De zakken moeten voor 07.30 uur buiten liggen. Het is belangrijk dat het juiste verpakkingsafval in de PD-zak wordt gedaan. Anders brengt dit extra kosten met zich mee. Uiteindelijk ook voor de bewoners, want deze kosten worden doorberekend via de afvalstoffenheffing.

Op het afvalalfabet van de ZRD kunt u zien wat er in de zak mag. De juiste zakken kunnen gratis opgevraagd worden via www.zrd of bel 0900- 44 33 33.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties