Dinsdag 9 oktober 2018

Veel te beleven tijdens Week van de Streek

Volgende week, tijdens de herfstvakantie, is het op Tholen voor het vierde jaar op rij de Week van de Streek. Er zijn van allerlei activiteiten. Verschillende bedrijven openen hun deuren voor het publiek. Daarnaast biedt Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland een gevarieerd programma en kunt u op stap in de natuur. 

Openstelling bedrijven

Mensen kunnen terecht bij Uitgeverij Boekhout/AGF waar het gaat over sinaasappelen, paprika’s en avocado’s en bij RKT om meer te weten te komen over kunststoftechniek.

Programma De Meestoof

Streekmuseum de Meestoof in Sint-Annaland is een belangrijk spil in de Week van de Streek. Hier kunnen de handen uit de mouwen voor onder andere het beschilderen van dennenappels of het maken van een voederrol voor de vogeltjes of gewoon om lekker oud-Hollandse spelletjes te spelen. Ondertussen kunnen ouders en opa en oma meedoen met de fotoquiz van het Koningshuis en nostalgische filmbeelden bekijken.

Het water op

Bij de Oesterdam kan je relaxt met de kano erop uit of juist de thrill beleven van een supersnelle powerboot. Voor liefhebbers van de natuur zijn er wandelingen onder begeleiding van een gids en met Rederij Frisia kan je mee op een tocht naar Zierikzee of op zeehondensafari. De streekproductenveiling, een unieke happening, houdt haar laatste reguliere veiling van het seizoen waarbij er extra veel artikelen juist voor de jeugd onder de hamer komen.

Kom in beweging of snuif cultuur

Ook kan je deze herfstvakantie benutten om de Parelroute in Sint Philipsland te lopen, of mee te doen met de Pluumpotwandeling in Sint-Maartensdijk, een keer te boerengolfen in Sint-Annaland of een bezoekje te brengen aan de Oranjekamer of het Roosevelt Informatiecentrum. De sfeervolle afsluiting van de Week van de Streek is de lampionnenoptocht in Tholen stad op zaterdagavond 20 oktober. Je kan hieraan deelnemen met zowel een traditionele lampion of een ter plekke aan te schaffen ledstick.

Bekijk het complete programma op www.eilandtholen.nl


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties