Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Op zaterdag 22 oktober 2016 werd in de Vossenkuil te Oud-Vossemeer de viering van het 40 jarig jubileum van judovereniging OVJV gevierd.

Tijdens deze middag werd er ook een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Decorandus is door het Kapittel voor de Civiele Orden gekwalificeerd als iemand die zich "geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd (Orderreglement, art 2.2a).

Bij Koninklijk Besluit van 9 september 2016, no. 2016001542 is de heer J.F. Hommel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten:

1976 – 1986 Bestuurslid en secretaris van de Voetbalvereniging Vosmeer. Daarnaast was betrokkene scheidsrechter, trainer en voorzitter van de activiteitencommissie

1976 – heden Voorzitter van de judovereniging OVJV te Oud-Vossemeer. Daarnaast fungeert betrokkene als trainer.

2009 – heden Voorzitter van de ouderenbond ANBO, afdeling Vosmeer

2011 – heden Initiatiefnemer van en vrijwilliger ten behoeve van De Buurtschap De Oude Smederij.

Verdere verdiensten:

De heer Hommel heeft veel gedaan voor de leefbaarheid van het dorp Oud-Vossemeer en dat doet hij nog steeds. Hij was actief in het eerste bestuur van de beheercommissie van het dorpshuis De Vossenkuil. Hij is secretaris van de vereniging van ’t Hof-Quist.

Hij heeft allerlei werkzaamheden verricht voor het Roosevelt Informatiecentrum. Hij is actief geweest bij het bedenken en de uitvoering van het wandelnetwerk in de gemeente Tholen. Hij is bestuurslid geweest van 600 jaar Oud-Vossemeer. Verder is hij actief of actief geweest voor het Oranje Comité, de Sint Willibrorduskerk, de biljartvereniging en de carnavalsoptocht.

Foto's Rien Burgers