Maandag 24 juni 2019

DSV Solutions kiest voor vestiging op Tholen

DSV Solutions en gemeente Tholen hebben vandaag een verkoopovereenkomst voor een perceel van 15 ha. op bedrijventerrein Welgelegen III in Tholen getekend. DSV is een van oorsprong Deens bedrijf en houdt zich wereldwijd bezig met lucht- en zeevracht, wegtransport en logistiek. Op het perceel wil DSV een distributiecentrum van ca. 90.000 m2 bouwen voor opslag van goederen.

In verband met de uitbreiding van haar activiteiten in de regio Bergen op zoom zocht DSV een royaal kavel met een logistieke bestemming. Volgens directeur Bas Fraanje van DSV Zuid-West is Tholen een perfecte uitvalsbasis is voor de bedrijfsactiviteiten.

Wethouder Frank Hommel is blij met de extra werkgelegenheid die het bedrijf met zich mee zal brengen. De directe werkgelegenheid is ongeveer 200 fte, mogelijk zelfs meer. Voor wat betreft transport en de overige spin-off komt daar nog eens 200 fte bij. Het bedrijf is van plan om 6 dagen in de week in twee ploegen te gaan werken, van 6.00 uur tot 18.00 uur.

De gemeente start binnenkort met het bouwrijp maken van het terrein. De oplevering van de eerste compartimenten staat gepland voor mei 2020.

Foto: v.l.n.r. Brian Alwind (DSV), Frank Hommel (wethouder gemeente Tholen) en Arno van Berlo (DSV).


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties